Langsung ke konten utama

PIONEER WOMAN’S BLACKBERRY COBBLER

PIONEER WOMAN’S BLACKBERRY COBBLER


This unique and delicious blackberry cobbler requires just a few minutes of prep and yields a summer dessert everyone is sure to love.

The batter for this cobbler is thin like cake batter, instead of thick and biscuit-like, which is what I’m used to. And when you layer it into the pan, you pour the batter in first, and then arrange the blackberries on top. As it bakes the blackberries mostly sink to the bottom and soften, and the topping gets nice and crisp.

INGREDIENTS:
  • 1/2 cup (113 grams) unsalted butter, melted and cooled
  • 1 1/4 cup + 2 tablespoons (275 grams) granulated sugar, divided
  • 1 cup (120 grams) all-purpose flour
  • 1 1/2 teaspoon baking powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1 cup (225 ml) whole milk
  • 3 cups (430 grams) blackberries, fresh or frozen
  • Vanilla ice cream or whipped cream, for serving (optional)


DIRECTIONS:
  1. Preheat oven to 350 degrees F and grease a 9-inch round baking dish with butter or nonstick spray.
  2. In a medium bowl, stir together 1 cup of the sugar, the flour, baking powder, and salt. Add the milk and combine. Add the melted butter and whisk until smooth.
  3. Pour the batter into the greased baking dish. Scatter the top with all of the blackberries. Sprinkle 1/4 cup of sugar over the top.
  4. Bake until edges are golden and crispy, 50-60 minutes. When 10 minutes remain (topping is just turning golden), sprinkle with remaining 2 tablespoons sugar.
  5. Serve warm with whipped cream or ice cream, if desired.
See More >>


Komentar

Postingan populer dari blog ini

Gyrosgeschnetzeltes in Schmandsoße mit Reis

3 Zutaten und ein paar Gewürze und fertig ist das köstliche Gyrosgeschnetzelte mit Reis. Vorbereitung 5 Min. Zubereitung 10 Min. Kochzeit Reis 25 Min. Gesamt 40 Min. Portionen: 4 Kalorien: 480 kcal Zutaten 300 g Reis 500 g Gyrosgeschnetzeltes Von Hähnchen, Pute oder Schwein 2 Becher Schmand 1 TL Salz ½ TL Schwarzer Pfeffer 1 TL Zitronensaft 1/2 Frühlingszwiebel Zum Garnieren Und so wird’s gemacht Zunächst den Reis nach Packungsanweisung kochen. Ich koche ihn im Reiskocher. Dazu gebe ich 2 Tassen Reis und 4 Tassen Wasser zusammen mit einer Prise Salz in den Reiskocher und starte das Reis-Programm. Während der Reis am garen ist, das Fleisch in einer vorgeheizten Pfanne mit 1 EL Öl scharf anbraten. Wenn es rundum schön braun ist, die Hitze reduzieren und den Schmand zugeben. 150 ml Wasser hinzufügen. So lange köcheln, bis eine sämige Konsistenz erreicht ist. Mit Salz und Pfeffer und Zitronensaft abschmecken. Die Frühlingszwiebel in Ringe schneiden. Das Geschnetzelte auf dem Reis anricht...

Sommerrollen mit Erdnusssauce

Sommerrollen mit Erdnusssauce gehen einfach immer! Sie sind nicht nur unglaublich lecker, sondern auch noch richtig gesund! Und noch dazu ein richtiger Hingucker! Vorbereitung : 20-25 Minuten Kochzeit  :  0 Minuten Wartezeit :  0 Minuten Portionen :  6Sommerrollen ZUTATEN Für die Sommerrollen: 6 Reispapierblätter 1 Avocado 1 Gurke 3 kleine Karotten 1 Mango 3 Frühlingszwiebeln 1 Handvoll Rotkohl (roh) 6 Radieschen Für den Sesam Tofu: 250 g fester Tofu 1 Tl Sesamöl 1 El Sojasauce 1 Tl Sesamsamen Für die Erdnusssauce: 4 El ungesüßte Erdnusbutter / Erdnussmus 2 Tl Sojasauce 1 gepresste Knoblauchzehe 3-4 El warmes Wasser 1/2 Tl Sriracha ANLEITUNGEN Das Gemüse in dünne Streifen bzw. die Radieschen in Scheiben und die Frühlingszwiebel in Ringe schneiden. Den Tofu ebenfalls in Streifen schneiden. Das Sesamöl in einer beschichteten Pfanne erhitzen und den Tofu darin anbraten. Mit der Sojasauce ablöschen und knusprig anbrate...

Cheesy Protein Pasta (Vegan & Gluten Free)

Healthy Recipes - This healthy cheesy protein pasta is vegan and gluten free. One serving contains 41 grams of protein, and this recipe serves two. It’s also high in calcium from the sesame seeds and beans. As nutritional yeast contains all nine essential ammo acids, it provides complete plant protein. The creamy, velvety cheese sauce is also nut free, oil free and grain free. Try this quick and easy vegan cheesy protein pasta today. You’ll Need: 1 can White beans, 15oz/400g 2½ cups / 160g Bean / Lentil Pasta 4 tbsp Nutritional yeast ½ cup / 120ml Water 1 Garlic clove 2 tbsp Sesame seeds ¼ tsp Turmeric 1 tbsp Apple cider vinegar ½ tsp Smoked Paprika ½ tsp Chopped Basil pinch of Salt and Pepper Instructions: Place everything apart from the pasta into a blender and whizz until combined. Cook the pasta as per instructions and drain. Stir in the cheesy bean pasta sauce. Get full recipe==>> nestandglow.com